onsdag 24. oktober 2012

Velkommen!

Dette er første innlegg i denne bloggen, som skal handle om byggingen av vår ny enebolig i Nordgarsvegen på Sørumsand. Vi har valgt å kjøpe byggesett av Boligpartner, og bygge hele huset selv fra bunnen av.

En stooor jobb ja, men veldig morsomt og lærerikt også! :-)

Alt annet (elektriker, rørlegger, mur, membran osv) er satt bort til eksperter

Huset vi har valgt heter Alvheim, og her kan man se bilder og lese mer om det!

Vi har gjort et par justeringer på huset i forhold til originalen:
-Carporten har vi gjort dobbelt så bred
-Badet i 1 etg har vi gjort så lite som mulig (4,7m2) så vi får en større sportsbod , som vi også vil bruke som teknisk rom/vaskerom (5,8m2)
-Laget en ekstra dør gjennom vaskerommet og ut til gangen, slik at dette blir en ekstra inngang
-Vi vurdere også å sette opp en lettvegg i stua slik at vi får et ekstra rom

Opprinnelig var det bare jeg og fattern som skulle bygge huset. Begge jobber i IT bransjen, men fattern jobbet som snekker for 30 år siden, så den delen skulle være dekket :-)

I tillegg har vi vært veldig heldige og fått med oss mine 2 brødre, og fettern og onkelen min, som gjør en veldig bra jobb!

Jeg kommer til å legge ut en beskrivelse av hele prosessen før man begynner å grave, dvs fra man bestemmer seg for å bygge hus fram til byggesøknad er godkjent.
Den jobben er en en papirmølle av ekstreme dimensjoner, men med gode hjelpere hos Boligpartner og Sørum kommune så gikk det relativt greit.
1 kommentar:

  1. Det er spændende med det nye hus! Brøndum er specialister i indeklima. Læs om mere om deres råd vedrørende indeklima - www.brondum.dk

    SvarSlett